A tésztához:
- 8 dkg margarin
- 4 tojás
- 18 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 10 dkg liszt
- 5 dkg étkezési keményítő
- fél teáskanál sütőpor
- 5 dkg darált mogyoró
- margarin a forma kikenéséhez
A töltelékhez:
- 25 dkg tejszínes krémsajt vagy sovány túró
- 3 dl joghurt
- 8 dkg porcukor
- 10 dkg gyümölcskeverék (az idénynek megfelelő)
- 4 levél zselatin
- másfél dl tejszín
- 12,5 dkg rumos mazsola
A díszítéshez:
- 2 dl tejszín
- 1 teáskanál kakaó
- 2 csomag habcsók
- 1 teáskanál szórócukor
A margarint megolvasztjuk, a tojásokat szétválasztjuk. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és 3 evőkanál meleg vízzel sűrű krémmé felhabosítjuk. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, és egyharmadát a sárgájakrémhez adjuk. A lisztet és a sütőport az étkezési keményítővel összekeverjük, a krémre szórjuk, majd végül a darált mogyorót hozzátesszük, és lazán összekeverjük. Ezután hozzáadjuk a maradék fehérjehabot. A sütőformát kikenjük margarinnal, és megtöltjük tésztával. Előmelegített sütőben 175°C-on kb. 30-40 percig sütjük. Ha langyosra kihűlt, kiborítjuk a formából, és kettévágjuk.
A tejszínes krémsajtot vagy sovány túrót, a joghurtot, a porcukrot és az aprított vegyes gyümölcsöket összekeverjük, hozzáadjuk a feloldott zselatint, majd hozzákeverjük a felvert tejszínt. A sütőformát fóliával kibéleljük, belehelyezzük az egyik lapot, megszórjuk a rumba áztatott mazsolával, megkenjük az elkészített krémmel, befedjük a másik tortalappal, ráhajtjuk a fóliát, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
A tortát egy tortatálra helyezzük, levesszük róla a fóliát, felvert tejszínhabbal bevonjuk, kakaóval megszórjuk, habcsókdarabokkal és szórócukorral meghintjük.