A mézes lapokhoz:
- 10 dkg porcukor
- 2 tojás
- 4 dkg vaj
- 2 evőkanál langyos méz
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál tejföl
- 30 dkg finomliszt
A piskótatekercsekhez:
- 8 tojás
- 16 dkg porcukor
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 6 evőkanál víz
- 40 dkg házi meggylekvár
A krémhez:
- 2 csomag vaníliaízű pudingpor
- 7 dl tej
- 30 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk,két részre osztjuk, majd vajjal kikent, 23 × 30 cm-es tepsi hátán két lapot sütünk egyenként. A tésztát megszurkáljuk, hogy ne púposodjon fel. Világosra sütjük.
Elkészítjük a piskótamasszát, megfelezzük és külön-külön megsütjük 30 × 35 cm-es tepsiben. Sütés után még melegen meggylekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk.
A krémhez a 2 csomag vaníliapudingot megfőzzünk 7 dl tejben a cukrokkal, majd kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és összekeverjük a pudinggal.
Az egyik mézes-lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket. Erre jön a krém másik fele, végül befedjük a másik tésztalappal. Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!