A tésztához:
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 4 dkg margarin
- 2 evőkanál méz (olvasztott)
- 2 evőkanál tej
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 25 dkg liszt
A piskótatekercsekhez:
- 8 tojás
- 16 dkg cukor
- 16 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- lekvár
A krémhez:
- 20 dkg margarin
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 15 dkg porcukor
A tetejére:
- porcukor vagy csokoládémáz
A tésztához a porcukrot a tojással elkeverjük, hozzáadjuk a tejet, a kissé megolvasztott margarint és a mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól összegyúrjuk, majd két részre osztva 2 lapot sütünk belőle.
A piskótatekercsekhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a fehérje keményre felvert habját. A masszát kettévesszük, és külön-külön 180°C-on megsütjük a két lapot. Mindkét piskótát lekvárral megkenjük, feltekerjük és kb. 1 cm széles szeletekre vágjuk.
A krémhez a pudingport 3 dl vízzel felfőzzük, majd langyosra hűtjük. Ezután kisebb adagokban a cukorral habosra kevert margarinhoz keverjük. Az egyik mézes lapot megkenjük a vaníliakrém felével, majd rárakjuk a felszeletelt piskótatekercseket (vízszintesen elfektetve). Erre ismét vaníliás krém kerül (a másik fele), végül befedjük a másik mézes lappal. Tetejére porcukrot szórunk vagy csokoládémázat tehetünk.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.