Tészta:
- 5 dl tej
- 5 dkg kristálycukor
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 50 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
Töltelék:
- 75 dkg tehéntúró
- 3 db főtt és áttört burgonya
- 2 tojássárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 40 dkg kristálycukor, ízlés szerint
- 1-2 evőkanál tejföl
Tetejére:
- fahéj
1 dl langyos cukros tejben az élesztőt felfuttatjuk, utána hozzáadjuk a tészta összes hozzávalóját és a maradék langyos tejet, majd jól megdagasztjuk és megkelesztjük.
Amíg kel a tészta, addig elkészítjük a tölteléket. A burgonyát meghámozzuk, apróra felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és hagyjuk kihűlni. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a két tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a kristálycukrot, a tejfölt és a kihűlt tört burgonyát, majd jól összedolgozzuk.
Ha megkelt a tészta, egy kiolajozott nagy tepsibe tesszük (az én tepsim 30 × 32 cm) és rákenjük a túrós krémet. A túró tetejét megszórjuk fahéjjal, és ezután 180°C-on kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!