Tészta:
- 250 g liszt
- 4 g porcukor
- 1 csipet só
- 1 kiskanál sütőpor
- 50 g hideg vaj
- 150 g tejföl
- 1 evőkanál házi pálinka
- 3 tojássárgája
És még:
- olaj
- vaníliás porcukor
250 g lisztet elkevertem 4 g porcukorral, egy csipet sóval és 1 kk. sütőporral, majd belemorzsoltam 50 g hideg vajat. Közben 150 g tejfölben elkevertem 1 ek. házi pálinkát, majd 3 db tojássárgáját. Ezt a keveréket hozzáadtam a száraz hozzávalókhoz, és tésztává gyúrtam. A tésztát 15 percre a hűtőbe tettem pihenni. 2-3 mm vastagra nyújtottam lisztezett deszkán, majd derelyevágóval rombuszokat alakítottam ki. A rombuszok közepére egy rést vágtam, amin átbújtattam az egyik hosszanti csücskét. Bő olajban kisütöttem, papírtörlőre helyeztem, majd vaníliás porcukorral megszórtam.
Dr. Mórocz Míra receptje