Tészta:
- 50 dkg liszt
- 8 dkg mangalicazsír
- 10 dkg porcukor
- 20 g szalalkáli
- 2 dl tej
Krém:
- 35 dkg cukor
- 1 liter tej
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 6 evőkanál liszt
- 10 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
A lisztet a zsírral és a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk, és a liszthez adjuk (én sütőporral szoktam készíteni). Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre. Ezután a tésztát 6 részre vágjuk, cipókba gyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán (40 × 45 cm) külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt, 200°C-on (gázsütő).
A krémhez a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük, majd a forrásban lévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük, a fele vajat elkeverjük benne, melegen a hat lapon egyenként eloszlatjuk, majd a lapokat egymásra rakjuk. A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük, és porcukorral meghintjük.
Kovácsné Natália receptje.
mária2448 mondta
A krémbe nem kell tojás?
Kovácsné Natália mondta
Nem, a krémhez nem kell tojás! 🙂