Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom leve és reszelt héja
- 1 csipet só
- fahéj
Krém:
- 5 dl tej
- 7 evőkanál cukor
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4 tojás felvert habja
- 4 dl tejföl
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- mazsola
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. (A fahéj elhagyható, de szerintem nagyon finom ízt ad a sütinek.) Kétfelé vesszük, a nagyobb részt zsírozott és lisztezett tepsibe nyújtjuk. A másik felét félretesszük, mert majd rácsot készítünk belőle a krém tetejére.
A pudingot megfőzzük a kristálycukorral és a vaníliás cukorral. A felvert tojásfehérjét hozzáadjuk a még meleg pudinghoz, majd óvatosan belekeverjük a tejfölöket, a mazsolát és a citromhéjat. A krémet ráöntjük a tepsiben lévő tésztára, és a félretett tésztával berácsozzuk a tetejét. Előmelegített sütőben sütjük, közepes lángon, körülbelül 45 percig.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!