- babapiskóta (kb. 30 db cukrozott)
A krémhez:
- 5 dl Hulala habtejszín
- 200 g natúr sajtkrém (tömlős sajt is jó)
- 3 evőkanál porcukor
- 1 teáskanál rumaroma
A babapiskóták mártogatásához:
- 2 dl kávé
- 1 dl tej
- 1 evőkanál rumaroma
A sajtkrémet a porcukorral és a rumaromával kikavarom, majd a felvert kemény tejszínhabhoz keverem és együtt tovább verem jó keményre, amennyire csak lehet. A kávét a tejjel és a rumaromával összekeverem. Egy szögletes tál vagy tepsi aljára a kávéban megforgatott babapiskótát tettem egymás mellé, majd a krém felét rásimítottam, megint kávéban megforgatott babapiskóta és a krém másik fele következett. Hűtőbe tesszük és másnap kakaóval megszórva fogyasztjuk.
Féladaggal készítettem, de így is 10 nagy kocka lett belőle. Bőségesen elég. Nem édes így, de ha keveslitek a cukrot hozzá, akkor még tegyetek a krémhez. A délutáni órákban állítottam össze, de este még nem volt szeletelhető. Érdemes várni másnapig, addigra az ízek is összeérnek.
A féladaghoz 20 dkg és még 6 db babapiskótát használtam el. A krém fele mennyiség volt.
A recept Ibcsi finomságaitól-G-Portál származik.
Éppen olyan finom, mint az eredeti.
Jó étvágyat hozzá!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!