Tészta:
- 4 dkg margarin
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál víz
- 1 tojás
- 10 dkg kristálycukor
- 1/2 kávéskanál szódabikarbóna
- 25 dkg liszt
Töltelék:
- 15 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál rum
- 15 dkg darált dió
- 50 dkg főtt, áttört burgonya
- 1 teáskanál kakaópor
Tetejére:
- étcsokoládé
- étolaj
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött összeolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és lágy tésztát gyúrunk belőle. Elfelezzük, két lapot nyújtunk és sütünk. A töltelékhez a vajat a kétféle cukorral és a rummal jól kikeverjük. Utána adjuk hozzá a darált diót, az áttört burgonyát és a kakaót. Habosra keverjük, majd a két lap közé töltjük. Tetejére az étcsokit mikróban felolvasztjuk, kevés étolajjal kikeverjük, és a lapra egyenletesen elsimítjuk.
A sütemény 1-2 óra állás után szeletelhető, mivel mézes lap, aminek puhulnia kell. Tetejére elég a porcukor is.
Légrádiné Czeglédi Erzsébet receptje.