- 40 dkg liszt
- 20 dkg rétesliszt
- 1 tasak szárított élesztő
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 tojás
- 2 evőkanál natúr joghurt
- 0, 5 dl étolaj
- langyos tej
- 1 tojás – a kenéshez
A száraz hozzávalókat a robotgép üstjébe szórjuk, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük az olajat, a joghurtot, a tojást és annyi langyos tejet amennyit felvesz a liszt.
A robotgéppel jól kidolgozzuk, majd letakarva a duplájára kelesztjük. Ha a tészta megkelt, 6 vagy 8 részre osztjuk – attól függően mekkora zsömléket szeretnénk – és egyesesével kigömbölyítjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és a duplájára kelesztjük.
Lekenjük a tetejüket tojással, majd körülbelül 15 perc múlva megismételjük a lekenést. (Megszórhatjuk a tetejüket szezámmaggal is).
190 °C-on szép pirosra sütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!