A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 50 dkg margarin
- 50 dkg tehéntúró
- 3 dkg élesztő
- 20 g só
- 2 tojássárgája
A tészta kenéséhez:
- 1 tojás
A tetejére :
- szezámmag vagy sajt
A hozzávalókat összegyúrjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, nem kell felfuttatni. Cipót formálunk a tésztából, majd téglalap alakúra kinyújtjuk. A tészta egyik felét a felvert tojással lekenjük, majd a másik felét ráhajtjuk. Ezt a folyamatot még kétszer megismételjük 20 percenként. Utolján 2 cm-re kinyújtjuk, tojással lekenjük, közepes pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük és a pogácsákat beletesszük. 20 percig pihentetjük és 200 °C-ra melegített sütőben 25 perc megsütjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!