A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál 10%-os ecet vagy bor
- 1,5 dl langyos sós víz
A hájhoz:
- 40 dkg darált háj
- 25 dkg liszt
- 1 evőkanál rum
A hájat a liszttel és a rummal jól összedolgozzuk. A tésztához valókat összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd kinyújtjuk vékonyra, és a háj 1/3 részét rákenjük. Összehajtogatjuk és 20 percet hűvös helyen pihentetjük. Aztán újból kinyújtjuk és a megmaradt hájnak a felét is rákenjük, majd ugyanúgy járunk el, mint előzőleg. Ezután ismét nyújtás, maradék háj kenése, összehajtás, pihenés. Aztán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, és tetszőlegesen töltjük.
Én most diótöltelékkel és baracklekvárral töltöttem, illetve muffinsütőben 6 db fahéjas almás rózsát is sütöttem. Ehhez egy almát használtam fel, megmostam, héjasan vékonyabb szeletekre vágtam, majd vízben fahéjjal, cukorral és citromlével ízesítve megfőztem, vagyis csak addig, hogy majd hajlítható legyen. Csíkokat vágtam, fahéjas kristálycukorral megszórtam, az almaszeleteket rátettem, majd felcsavartam. Olajozott muffinformába tettem és 200°C-ra előmelegített sütőben sütöttem. A megsült süteményeket vaníliás porcukorral megszórtam.
Molnár Jutka receptje alapján készült.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!