Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 csapott evőkanál só
- 15 dkg margarin (vagy zsír)
- 2 tojás
- 1 dl tejszín (tejföl is jó)
Töltelék:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Tetejére:
- 1 tojás
- 5 dkg reszelt sajt
A szalonnát apróra vágjuk, megsütjük és a zsírjában a hagymát átpároljuk. A tűzről levéve beletesszük a sajtot, és hűlni hagyjuk. A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, és kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, majd a másik lapot ráfektetjük, és kézzel jól rányomkodjuk. Kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk és kettőt összecsavarunk, majd kb. 6 cm hosszúra daraboljuk őket. Tetejét tojással megkenjük, sajttal megszórjuk és 180°C-on megsütjük.
Nagyon kiadós és különleges!
Schrodt Tiborné receptje.