- 240 g tojásfehérje (kb 8 db)
- 15 dkg cukor
- 1 evőkanál keményítő
- 18 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 40 g olaj
- 40 g tej
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál instant kávépor
- 3 evőkanál forró víz
- 1 csipet só
- 1-2 evőkanál citromlé
Töltelék :
- 200 g habtejszín
- 250 g mascarpone sajt
- ízlés szerint cukor
- valamilyen krémlikőr ( nálam tojáslikőr)
- 3 dl tej
- 1 csomag tejszín ízű pudingpor
- zselatinfix
- kevés szeletelt mandula
A tojásfehérjét kezdjük verni a csipet sóval, adagoljuk hozzá a cukrot és a citromlét. Amikor kemény habbá vertük hozzákeverjük a keményítőt és a sütőporos lisztet,majd a tejet és az olajat is. A masszát három részre osztjuk. Az egyikbe belekeverjük az egy evőkanál forróvízzel ( lehet forró kávé is) elkevert instant kávéport ( én capuccino port használtam kávéval/. A másik részhez a 2 evőkanál forró vízzel elkevert kakaóport keverjük. Marad egy rész fehéren. Sütőpapíros tepsire öntjük a fehér tésztát, a közepére öntjük a kávésat,és annak a közepére a kakaósat. Az oldalait kiigazítjuk szögletesre,és 180 °C-on sütjük körülbelül 20-25 percig. Hagyjuk a tepsiben ,egy kicsit,aztán borítsuk egy porcukros másik sütőpapírra és finoman tekerjük fel, amikor lehúztuk róla papírt. Néhányszor ki-be tekerjük, míg kihűl. A mascarponét cukorral és a likőrrel habosra keverjük. Felverjük a tejszínt kevés cukorral és zselatinfix-el. Majd felfőzzük a tejjel a pudingot és ízlés szerint cukorral ízesítjük, és ha kihűlt hozzávegyítjük a sajtkrémhez. Óvatosan beleforgatjuk a tejszínt. Megtöltjük a tésztát és megkenjük vékonyan az oldalát és megszórjuk szeletelt mandulával, azután feltekerjük.
Sinka Edit receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!