Piskóta:
- 4 tojásos hagyományos piskótát sütünk, de sütés előtt 1/2 csomag Bolero málnaízű italport keverünk a tésztájába.
Túrókrém:
- 500 g túró
- 1 citrom reszelt héja
- porcukor ízlés szerint
- vaníliacukor ízlés szerint
- 300 ml tejszín
- 1 habfixáló
Tetejére:
- 200 ml habtejszín
+ málnalekvár /vagy ízlés szerint
A túróba belekeverjük a citrom lereszelt héját, az ízlés szerinti porcukrot és vaníliacukrot.A tejszínt felverjük a habfixálóval és óvatosan összekavarjuk a megízesített túróval.A piskótalapot tálcára tesszük, megkenjük málnalekvárral. A túrókrémet egyenletesen rásimítjuk. Felverjük a 2 dl tejszínt és a túrókrémen elsimítjuk. Málnalekvárral díszítjük a tetejét.
Tipp:
Nekem ennél a túrókrémnél nem volt szükségem zselatinra. Ha mégis folyósabb lenne a krém, 10 g zselatint 0,5 dl vízzel előírás szerint elkészítve lehet hozzákeverni.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!