- 30 dkg liszt
- 6 tojás
- 18 dkg vaj
- 18 dkg cukor
- 12 dkg porcukor
- 1 teáskanál sütőpor
- reszelt citromhéj
- 1,5 kg őszibarack (esetleg befőtt)
A vajat a cukorral habosra kikeverem, majd hozzáadom a tojások sárgáját. A lisztet elkeverem a sütőporral, a citrom héjával, majd belekeverem a krémbe. A tepsit kivajazom, meghintem liszttel, és beleöntöm a masszát (ha kell kézzel igazitok rajta). Közepesen meleg sütőben kb. 20 percig félkészre sütöm. Közben a gyümölcsöket vékony szeletekre vágom, és a félig kész tészta tetejére rakom. A tojásfehérjét kemény habbá verem, közben apránként beleszitálom a porcukrot. Ezt a habot a gyümölcs tetejére teszem, és 15-20 percig sütöm.
Vigyázni kell, hogy a hab ne égjen meg.
Rózsáné Kati receptje.