Tészta:
- 3 evőkanál porcukor
- 16 dkg zsír
- 3 tojássárgája
- 30 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
Hab:
- 3 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1 evőkanál ecet
Töltelék:
- lekvár
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal jól összedolgozzuk, vékonyra sodorjuk, szaggatjuk, majd a habból kis halmokat teszünk a tésztára és 180°C-on 10-12 percig sütjük. A hab hozzávalóit hidegen felverjük (nem kell nagyon keményre). A kihűlt tésztát lekvárral összeragasztjuk, ez most baracklekvárral készült.
Nagyon finom!!
Réti Andrásné Judit receptje.
Valy mondta
Holnap meg akarom sütni, eláll karácsonyig?
Web Cukrászda mondta
Jól záródó dobozban minden gond nélkül el fog állni. Sok sikert kívánunk!
Valy mondta
Megsütöttem, nekem a tészta nem akart összeállni, ezért raktam bele tejfölt, így már nyújthatóvá vált. Nem tudom mi az oka, de a hab egyik-másik pogácsáról leesik, tehát nem tapad oda, ami fontos lenne az összeragasztás miatt. Egyébként jól néz ki és isteni volt az illata sütéskor.
bazsuzsu mondta
Jól néz ki! A habot hidegen verjük fel, vagy gőz fölött?
Web Cukrászda mondta
Hidegen kell felverni a habot, már pontosítottam is a receptet.
Horváth Ottóné mondta
60 dkg liszt kell bele?
Web Cukrászda mondta
Csak 30 dkg – máris javítva a dupla felírás, köszönjük szépen az észrevételt!