- 25 dkg piskótatallér
- 5 dl habtejszín
- 1 nagy doboz epres joghurt
- 30 dkg eper
- 7 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 g zselatin
A joghurtot felmelegítem kézmelegre. A zselatint 1 dl vízben csomómentesre keverem, mikróban felmelegítem, majd összekeverem a joghurttal, és félreteszem kihűlni. Előkészítem a formákat. A félkör alak nekem egy üvegtál, amit kibélelek alufóliával. Belerakom a piskótatallért úgy, hogy az oldalát is borítsa, majd a négyszögletes formát is ugyanígy előkészítem. Felverem a tejszínt, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Összedolgozom a joghurttal és az eperrel, majd a kész krémet a formákat töltöm. A megmaradt piskótatallérokat a tetejére teszem. Hűtőben 20 perc alatt megdermed, akkor tálcára és tányérra borítom, lehúzom róla az alufóliát (az alja lesz a teteje), végül tejszínhabbal kidíszítem.
Ebből az alapanyagból pont annyi lesz, ami le van fényképezve.
Borsi Józsefné Gángó Erika receptje.