Ezen a krémen sokáig törtem a fejem. Szerettem volna, ha kellően epres is, de közben maradjon habos úgy, hogy ne nehezítse el semmi sem, mégis jó tartású legyen. Vágytam egy kellemesen lágy, pikáns ízre, ahol egyértelműen az eper dominál… Jó párszor átvariáltam, mire bele mertem vágni az elkészítésébe. A végeredmény pedig csodásan megközelítette az elképzeléseimet… 😉
Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 40 dkg eper
- 25 dkg mascarpone
- 40 dkg natúr joghurt
- 2 dl habtejszín (Hulala)
- 1 csomag zselatinpor (25 g)
- 10-15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 evőkanál víz, vagy eperlé
Díszítés:
- pár szem eper
- 2 dl habtejszín (Hulala)
- 1 csomag habfixáló
A hozzávalókból a szokásos módon piskótalapot sütünk 26 cm-es tortaformában, majd amikor kihűlt, két lapra vágjuk. Az epret megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk, és botmixer segítségével pürésítjük. A zselatint beáztatjuk 6 evőkanál vízbe vagy eperlébe, és állni hagyjuk. A mascarponét elkeverjük a joghurttal, a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint felmelegítjük, hozzáadunk 3 evőkanál mascarponés krémet, majd a krém egészéhez adjuk, jól átkeverjük. A tejszínt habbá verjük, hozzáadjuk a pépesített eperhez, végül a habos epret beleforgatjuk a zselatinos, joghurtos mascarponéba.
A piskótalapunk köré felrakjuk a kapcsos tortaformát, rásimítjuk a krémet, befedjük a másik tortalappal, és kicsit megnyomkodjuk. Hűtőben egy éjszakát állni hagyjuk. A tejszínt habbá verjük, habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a tortánkat. Pár szem eperrel dekoráljuk.
Boribonka receptje.