Lapokhoz:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 7 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Vaníliás krém:
- 7 dl tej
- 2, 5 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag zselatin
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál cukor
- 7 dkg margarin
- 4 evőkanál tejszínhab
Csokis krém:
- 7 dl tej
- 2, 5 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 1 csomag zselatin
- 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál tejszínhab
- 7 dkg margarin
Tetejére:
- 0,5 l habtejszín
- szóráshoz kakaópor (de lehet reszelt csoki is)
4 tojást kb 10 perc alatt keményre felverünk elektromos habverővel 4 evőkanál cukorral, majd beleforgatjuk óvatosan a lisztet, melybe előzőleg belekevertünk fél csomag sütőport. Egy 22 x 38 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd belesimítjuk a masszát. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A maradék hozzávalókból egy ugyanekkora lapot sütünk, csak kakaóporral, majd ezt is kihűtjük.
Míg a lapok hűlnek elkészítjük a krémeket.
A vaníliás pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 evőkanál vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a vaníliás krémhez keverjük. Még melegen hozzáadjuk a margarint és összekeverjük.
A csokis pudingport elkeverjük a cukorral és a tejjel, majd állandó keverés mellett felfőzzük. 4 evőkanál vízben elkeverjük a zselatint és addig melegítjük, míg fel nem olvadt, majd a csokis krémhez keverjük. Még melegen hozzá adjuk a margarint és összekeverjük.
Míg a krémek hűlnek a tejszínt felverjük, majd a hideg pudingokhoz keverjük a 4-4 ek tejszínhabot .
Betöltjük a lapokat: alulra tesszük a sárga piskótát, rákenjük a csokis krémet. Rátesszük a csokis piskótát, rákenjük a vaníliás krémet. Kissé megnyomkodjuk és a tetejére a felvert tejszínhabot kenjük, kakaóporral díszítjük.
Szeletelés előtt érdemes pár órát pihentetni!
Anita Gálné Kerti receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!