A linzertésztához:
- 25 dkg margarin
- 45 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- csipet só
- reszelt citromhéj
A linzertészta összeállításához:
- szükség esetén kevés tej
A piskótához:
- 4 tojás
- 10 dkg liszt
- 10 dkg cukor
A rétegezéshez:
- 10 dkg őrölt dió
- 4-5 evőkanál baracklekvár
A habhoz:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál baracklekvár
A habra díszítésnek:
- 7 dkg vágott dió
- 10 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 50 dkg alma reszelve
- 2 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- citromlé
A linzertészta hozzávalóit összegyúrjuk, fél cm-re kinyújtjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és sütjük. Közben a töltelék hozzávalóit megpároljuk és kihűtjük. A piskótát a szokásos módon elkészítjük és ugyanakkora méretű tepsiben sütjük, mint a linzerünket. A tojásfehérjéket a porcukorral, 1 evőkanál baracklekvárral kemény habbá verjük gőz fölött. Amikor a két tésztánk kihűlt, kezdődik a rétegezés: linzer-lekvár-piskóta-lekvár-őrölt dió-kihűlt alma. A tetejére a kemény habot simítjuk. A díszítéshez a hozzávalókat összekeverjük és közepes lángon megpirítjuk. Egy tányért zsírral vagy margarinnal kikenünk és a pirított diót ráöntjük. Amikor kihűlt, egy késsel apróra vagdossuk. Ezután a a hab tetejére szórjuk. (Díszíthetjük ízlés szerint máshogy is!)
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!