Tészta:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 4 tojás
- 1 evőkanál kakaópor
Almás krém:
- 1-1,5 kg alma
- fahéj
- körülbelül 3 dl víz
- 4 evőkanál cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
Vaníliás krém:
- 9 dl víz
- 3 csomag vaníliaízű pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg cukor
Tetejére:
- 1/2 liter tejszínhab
A hozzávalókból kézi mixerrel sima tésztát keverünk, és sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, megsütjük. Az almát meghámozva kis kockára vágjuk, feltesszük a cukorral és fahéjjal főzni annyi vízbe, hogy ellepje, majd körülbelül 5 percig főzzük. Hozzáadjuk a pudingport, és ha kell még kicsi vizet, és jó sűrűre főzzük. A vízben megfőzzük a pudingport, a margarint kikeverjük a cukorral, és a kihűlt pudinggal egyneművé keverjük. A tepsibe visszatéve a piskótát, rákenjük a kihűlt almakrémet, erre simítjuk a kihűlt vaníliás pudingkrémet, majd a keményre felvert tejszínhabot.
Olvasztott csokit csorgattam rá. Pár órára (egy éjszakára) a hűtőbe tesszük.
Vankó Sándorné Ilona receptje.