Tészta:
- 7 tojás
- 7 evőkanál porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 dl olaj
- 7 evőkanál liszt
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag tortazselé
- 2 doboz őszibarackbefőtt
- néhány kivi
A tojássárgáját a tészta többi hozzávalóival összekeverjük, majd a habbá vert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk, és megsütjük. A túrót és a kétféle cukrot kikeverjük, hozzáadjuk a habosra kikevert margarinhoz, és rásimítjuk a kihűlt piskótára. Az őszibarackot cikkekre, a hámozott kivit félkarikára vágjuk, és felváltva rakjuk a túróra, a visszamaradt befőtt levét a tortazselével előírás szerint elkészítjük, de cukor nem kell bele. Langyosan ráöntjük a süti tetejére, és ha megdermedt, lehet szeletelni.
Csikós Pálné Marika receptje.