A tésztához:
- 4 tojás
- 18 dkg cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg margarin
A 29 cm-es forma kikenéséhez:
- 1 kiskanál margarin
A töltelékhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- gyümölcs (3 db nektarin, 1 banán, 3 db szeder)
- 1 csomag színtelen tortazselé
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál citromlé
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
Kemény habbá verjük a tojások fehérjét a cukorral, majd a tojások sárgáját egyenként hozzáadjuk és tovább verjük. Belekeverjük a lisztet, végül a megolvasztott,de nem meleg margarint. A margarinnal kikent sütőformában világosra sütjük. A tésztát kihűtjük.
A pudingot felfőzzük, langyosra hűtjük, majd a kihűlt tésztára kenjük. A hűtőbe tesszük addig, míg a puding megdermed. Kirakjuk gyümölcsökkel.
Egy színtelen zselatint 3 dl vízben, 2 evőkanál cukorral feloldunk, kissé hűtjük, majd amikor kezd kocsonyásodni, a gyümölcsök tetejére öntjük. Jól lehűtjük és fogyaszthatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!