Tészta:
- 5-6 tojásból hagyományos piskótalap
Töltelék:
- 50 dkg rizs
- tej
- cukor
- vaníliás cukor
- csipet só
- reszelt citromhéj
- 5 dl habtejszín (Hulala)
- 1 dl víz
- 1 csomag étkezési zselatin
- gyümölcsök
- tortazselé (a tasakon levő leírás szerint elkészítve)
5-6 tojásból készítek egy sima piskótát. Ha kihűlt, visszahelyezem a tepsibe.
A töltelékhez tejberizst készítek fél kg rizsből, tejjel, ízlés szerinti cukorral, vaníliás cukorral, pici sóval, illetve reszelt citromhéjjal, ami kellemes ízt ad. Ha készen van, kihűtöm. Fél liter tejszínt felverek, majd a tejberizshez keverem. 1 dl vízhez 1 csomag étkezési zselatint teszek, felforralom, és kissé kihűlve belekeverem a rizstöltelékbe.
Az így elkészült krémet ráterítem a piskótára. Kirakom gyümölcsökkel, általában fagyasztott málnával szoktam, majd gyümölcszselatinnal leöntöm. Hideg helyen hagyom megdermedni, majd kockákra vágva tálalom.
Molnár Andrea receptje.