- 2 tojás
- 1 pohár kefir
- ½ pohár étolaj
- 1 pohár cukor
- 1 pohár rétesliszt
- 1 pohár finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 45 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
- 30 dkg friss eper (lehet fagyasztott is)
- 0,4 l habtejszín
- 25 dkg mascarpone
- 10-15 dkg porcukor
- 2 evőkanál étkezési zselatin
- 3 csomag vaníliás cukor
A tojást a kétfajta cukorral a kefirrel az étolajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a kétféle lisztet, a sütőport, majd zsírozott, lisztezett 30 x 20 cm-es tepsibe beleöntjük, 160 °C-on tűpróbáig sütjük. Körülbelül 15-20 perc. Félre tesszük, kihűtjük. Ha friss epret használunk, megmossuk, lecsepegtetjük (ha fagyasztott, akkor először kiolvasztjuk és szintén az erdei gyümölcsöt is), botmixerrel a kétfajta cukorral összetörjük. A zselatint kevés vízben simára keverjük, majd a mikróba felolvasztjuk, kicsit kihűtjük és hozzáadjuk a szederkrémhez. A habtejszínt keményre felverjük és óvatosan a krémhez adagoljuk, majd a kihűlt tésztára simítjuk. A tetejét feldíszíthetjük ízlés szerint tejszínnel.
Mészáros Erika receptje.