- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- Fél csomag sütőpor
- Csipet só
- 1 citrom reszelt héja (elhagyható)
- 1 üveg meggybefőtt vagy bármilyen más gyümölcs (cseresznyével és barackkal is készítettem már)
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olvasztott vajat, a sót, a citromhéjjat, a sütőporral elkevert lisztet, és az 5 tojás fehérje keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt tepsibe (25 x 35cm) öntjük a masszát majd rádobáljuk a lecsöpögtetett magozott meggyet. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb.30 perc alatt megsütjük.
Németh-Szőke Henrietta receptje. Látogassátok megHeni a konyhában oldalt ,
ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!