A tésztához:
- 9 tojás
- 18 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 6 g sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 3 dl tej
- 3 dl gyümölcslé
- 40 dkg gyümölcs (fagyasztott, kiolvasztott ribizlit és málnát tettem bele)
- 20 dkg kristálycukor
- 30 dkg vaj
- 15 dkg étcsokoládé a megcsorgatáshoz
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 40 × 30 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral.
A tésztához a piskótának valót 6 tojásból, 12 dkg porcukorból, 12 dkg lisztből, 1/2 mokkáskanál sütőporral elkészítjük, kétfelé osztjuk, és 2 db 30 × 40 cm-es sütőlapon elosztva a masszát, 180°C-on készre sütjük. Amikor megsültek a lapok, leszedjük a sütőpapírt, és mindkét lapot kettévágjuk. Így lesz 4 darab lapunk.
Ezután még egy keverés, 3 tojás, 6 dkg porcukor, 6 dkg liszt és pici sütőpor, de ezt már csak 1 nagy tepsin sütjük meg. Ha kihűlt, kettévágjuk. Így összesen 6 darab piskótalapunk lesz.
A krémhez a pudingporokat a cukorral, a tejjel és a gyümölcslével simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított vajhoz hozzáadagoljuk a kihült pudingot és a gyümölcsöt, amit botmixerrel pépesítettünk. Dolgozzuk ki jó habosra, majd a piskótacsíkokat egymás után megtöltjük. Olvasztott csokoládéval minden sort meglocsolunk: piskótalap, krém, csokoládé, stb.
Betesszük a hűtőbe dermedni, majd felszeleteljük.
Jó étvágyat a finom süteményhez! 🙂
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.