- 3 tojás
- 3 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 citrom leve és héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 25 dkg liszt
- 10 dkg apróra vágott, dióbél, mandula, mogyoró (az egész összesen 10 dkg legyen)
- 10 dkg kandírozott, cukrozott gyümölcs, de lehet meggy is.
- fél csomag sütőpor
- 1 dl étolaj
A cukrot a tojásokkal, csipet sóval, citrom levével gőz felett habosra kikeverem, állandó keverés mellett. Akkor lesz jó amikor 50-60 °C-os lesz. Ezt úgy tudjuk megállapítani ha az ujjunkat beledugjuk és kicsit csipi a meleg. A gőzről leveszem, kicsit hűlni hagyom és hozzáadom a liszttel elkevert gyümölcsöket és a sütőport, a végén pedig az étolajat. Sütőpapírral kibélelt tetszés szerinti formába, 180°C-on, 40-45 percig sütöm. A tetejére cukormáz került, valamint cukrozott gyümölcs és mandula.
Domján Mária receptje.