- 3 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor
- 30 dkg liszt
- 1 csipet só
Töltelék:
- 60-70 dkg felezett szilva
- 3 evőkanál porcukor
- fahéj, vaníliás cukor ízlés szerint
Tepsi aljára:
- vaj és zsemlemorzsa
A tésztához a tojásokat a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük. Hozzáadjuk az olajat, a reszelt citromhéjat, lisztet, a sütőport, és alaposan összedolgozzuk. A masszát, az előzőleg kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe simítjuk. A szilvát alaposan megmossuk, kimagozzuk, egyenletesen megszórjuk porcukorral, ízlés szerint meghintjük fahéjjal és vaníliás cukorral is. A szilvákat a tésztára oszlatjuk. Egy 25 x 20 cm-es tepsibe ( de ha ennél piit nagyobb, az sem baj), 180 °C-ra előmelegített sütőben, 40 perc alatt, készre sütjük.
Szabókiné Jung Andrea készítette el a Nagyszülők lapja. hu oldal receptje alapján.