- 1 kg liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg zsír (ha lehet, inkább házi, nem préselt)
- 1 evőkanál só
- 4 tojás
- 15 dkg trappista sajt (+ 15 dkg sajt a tetejére kell még)
- 450 g tejföl
- 1 csomag szalalkáli (1 dl tejben elkeverni)
A hozzávalókat jól eldolgozni, 2 cm vastagra elnyújtani, késsel a tetejét becsíkozni, majd pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakni 3 cm távolságokra. Tojással lekenni a tetejét, 15 dkg sajtot lereszelni és megszórni a pogácsák tetejét. Előmelegített sütőben közepes hőfokon (5. fokozaton, nekem gázsütőm van) sütni.
Én a sütőpapírt nagyon vékonyan meg szoktam olajjal kenni, amire a pogikat sorakoztatom.
Badics Károlyné Ilona receptje.