Tészta:
- 1 bögre liszt (a bögre mérete 2 dl)
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál étolaj
Krém:
- 4,5 dl tej
- 1 csomag rumpuncs ízű pudingpor
- 1 evőkanál rumaroma
- 4 evőkanál cukor
- 5 dkg margarin
- 5 dkg mazsola
A tészta hozzávalóit alaposan elkeverjük kézi habverővel, majd egy kisebb sütőpapírral kibélelt szögletes tortaformába, tepsibe öntjük. Az enyémnek 18 × 18 cm-es az alja, a teteje kicsit szélesedik. Ennek hiányában lehet egy kisebb kerek formát is használni. A sütőt 5 percig előmelegítjük, majd betesszük a tésztát és 5 percig nagyobb lángon, majd közepes hőfokon megsütjük, ez kb. 25 perc. Ha megsült, a kikapcsolt sütőben hagyjuk lehűlni, félig nyitott ajtónál. Ha teljesen kihűlt, kiborítjuk a formából, lehúzzuk az aljáról a papírt és egy hosszú késsel két lapba vágjuk.
A krémhez a tej felét a cukorral felmelegítjük, majd a tej másik felében elkevert pudingport rumaromával együtt beleöntjük és sűrűre főzzük. Amikor már besűrűsödött, levesszük a tűzről, belekeverjük a mazsolát. 3-4 perc várakozás után belekeverjük a margarint. Még melegen megtöltjük vele a kis tortalapot. Egy kicsit a tetejére is kenjünk. Én a tetejére mazsolaszemekből kis virágokat raktam rá, a közöket megszórtam kókuszreszelékkel, de ez el is hagyható.
Ez egy gyorsan elkészülő, takarékos, finom torta.
Petrás Zsuzsanna receptje.