A tésztához:
- 6 db tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg mák
- 15 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 25 dkg olvasztott margarin
A tetejére:
- 6 db tojássárgája
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
A díszítéshez:
- darált mák
A tojásfehérjékből kemény habot verünk. A lisztet, sütőport, mákot és a porcukrot összekeverjük, majd az olvadt margarint is hozzáadjuk.Ezt a keveréket a kemény habbal összeforgatjuk 170°-on alsó-felső sütési módban 20 -25 percig sütjük. A tojássárgájákat a 20 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral nagyon habosra keverjük, és a megsült forró tészta tetejére öntjük.
Juhászné Ildikó receptje a facebook profiljáról, ahol rengeteg, gyönyörűen elkészített süti receptjét találjátok meg!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!