- 300 gr natúr joghurt
- 3 tojás
- 2 evőkanál cukor
- 2 vaníliás cukor
- 20 csapott evőkanál liszt
- 1 csipet só
- 12 g sütőpor
- 1 evőkanál pálinka
Sütéshez:
- 6 dl étolaj
Tálaláshoz:
- porcukor ízlés szerint
- lekvár ízlés szerint
A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük. Elektromos géppel kikeverjük. Ha kissé folyós lenne, akkor egy kis lisztet adunk hozzá. Az étolajat egy mélyebb lábasban felhevítjük, nem forróra. Egy evőkanállal beleszaggatjuk. 3 adagban sütöttem ki, mert a fánkok megnőnek sülés közben, kell a hely a lábasban. Csak lassú tűznél süssük, mert különben a belseje nem sül át. Amikor beleszaggattam, fedőt tettem rá, átfordítottam levettem a fedőt róla.Papírtörlőre szedjük, majd porcukorral meghintjük. Házi baracklekvárral fogyasztottuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!