- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl tej
- csipet só
- 65 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Krémesre kikeverünk 5 dkg vajat, 3 tojást, 15 dkg cukrot, 1 csomag vaníliás cukrot. Hozzáadunk 2 dl tejet és egy csipet sót. 65 dkg lisztet összekeverünk 1 csomag sütőporral, majd alaposan összedolgozzuk a két részt (esetleg robotgéppel).
A tésztát 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, nagyméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, amit mindig lisztbe mártunk. A fánkok közepébe a legkisebb szaggatóval lukat szúrunk. Bő forró olajban kisütjük, porcukrozva tálaljuk.
Gulyás Istvánné receptje.