A tésztához:
- 2 tojás
- 10 dkg cukor
- 8 dkg lágy vaj
- 22 dkg liszt
- 5 dkg darált mandula
- csipet só
- 1 / 2 tasak sütőpor
- 2 evőkanál keserű mandulaaroma ( zöld )
- kevés zöld ételszínező
A forgatáshoz:
- Porcukor
A tojást összekeverjük a cukorral, a vajjal, majd hozzáadjuk az aromát és a színezéket. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a mandulát, a sót, a sütőport és az egészet jól összegyúrjuk. ( ha lágy lenne a tészta kevés lisztet adagoljunk még hozzá ). A tésztát folpackba csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük. A tésztából kb. 22 g – os golyókat formázunk meghempergetjük porcukorban, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 °C- os sütőben kb 15 – 20 perc alatt megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!