Grillázs:
- 25 dkg cukor
- 25 dkg pirított mandula
- kevés citromlé
Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 25 dkg pörkölt darált mogyoró
- 10 dkg csokoládé
Krém:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 1 dl feketekávé
- 15 dkg grillázs
- 20 dkg vaj
- egy kevés liszt
A cukrot megpirítjuk, beledobjuk a meghámozott mandulát, kevés citromlevet adunk hozzá. Pár perc múlva vajazott márványlapra borítjuk, és vizes késsel elsimítjuk. Ha kihűlt, megdaráljuk, félretesszük.
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a pörkölt, darált mogyorót, a reszelt csokoládét és a tojások habját. Nagy tortaformában kisütjük.
A krémet a következőképpen készítjük, amíg a tészta sül: a tojások sárgáját a feketekávéval, kevés liszttel és a cukorral sűrűre főzzük. Beletesszük a megdarált grillázst és a 20 dkg vajat. Kikeverjük és a kész tortát háromfelé vágva bele- és rákenjük az arányosan szétosztott krémet.
Jó tanács:
A pirított cukor nagyon forró! Ne öntsük hőre lágyuló műanyagra, mert megolvasztja.