- 1 db grapefruit
- 1 doboz joghurt
- cukor
- juharszirup vagy méz
- őrölt gyömbér
- őrölt fahéj
- kukoricakeményítő
- metélt tészta
Főzd ki enyhén sós, lobogó forró vízben a tésztát szokás szerint, szűrd le, tartsd melegen. A mártáshoz ügyesen kapirgáld ki a grapefruitok húsát, persze a belső hártyákból se kerüljön bele egy darab sem. Törd össze villával vagy mindjárt turmixold össze az édesítőszerrel (ja, lehet porcukor is), melegítsd meg, az lesz a legjobb, ha kristálycukorral olvasztod össze, mert akkor kicsit karamellizálódik is, aztán keverd hozzá a tejfölt, szórj bele késhegynyi fahéjat, gyömbért, lapos evőkanál búza- vagy kukoricakeményítőt, sűrítsd be és kész.
Legyél kreatív: kókuszreszelékkel, mazsolával, aszalt gyümölcsökkel dúsíthatod, végül keverd össze a tésztával, úgy tálald – mindenki imádni fogja!
A grapefruitot úgy lehet legjobban kinyerni, ha vízszintesen kettévágod, és mokkáskanállal kifordítod a húsát.
Vida Andi receptje.