A Fanny konyha egyik 2008-as kiadású receptes füzetéből készítettem. Nagyon finom a tésztája, amiben méz és dió is van, és a krém is fantasztikusan finom. Ajánlom mindenkinek! 20 db kosárka sült ki belőle, de ha vékonyabban béleljük a formát, akkor akár 30 db is lehet.
A tésztához:
- 20 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg darált dió
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál rum
- 8 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál méz
A krémhez:
- 40 dkg gesztenyepüré
- 6 dkg porcukor
- 1/2 dl rum vagy aroma (ízlés szerinti mennyiségben)
- 3 dl habtejszín
A díszítéshez:
- 1 dl habtejszín
- 5 dkg csokiforgács
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd a kiolajozott kis kosárformáinkat kibéleljük egyenként. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kiemeljük őket. A krémhez a gesztenyemasszát a porcukorral és a rummal krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a keményre vert tejszínt, és azzal is jól kiverjük. Habzsákba szedjük, majd a kosárkákat megtöltjük vele. A tejszínhabot keményre verjük, és a gesztenyés krémre nyomjuk. Csokiforgáccsal díszítjük. Rum helyett aromával is dolgozhatunk, akkor a gyerekek is fogyaszthatják.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!