- 1 dl főzőmargarin
- 1 teáskanál vanília
- 2 dl méz
- 2 tojás
- 1/2 dl liszt
- 1/2 teáskanál só
- 1,5 teáskanál sütőpor
- 1/4 teáskanál szódabikarbóna
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 4 dl Graham kenyérmorzsa
- 1,5 dl tej
Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. A keverőgép nagy táljában a vaníliából és a margarinból készítsünk krémet. A keverést folytatva, vékony sugárban adjuk hozzá a mézet is. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, minden adagolás után jól felverve a krémet. Szitáljuk egybe a lisztet, a sót, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket. Ezt alaposan keverjük össze a morzsával. Felváltva, kis adagokban, folyamatos keverés közben adjuk a krémhez a száraz keveréket és a tejet úgy, hogy a száraz keverékkel kezdjük és azzal fejezzük is be. Minden adagolás után jól verjük fel a krémet. A masszát öntsük egy kizsírozott, kb. 20 × 25 × 5 cm-es tepsibe. Süssük 35-40 percig, amíg a közepe is átsül (ezt a közismert fogpiszkáló módszerrel ellenőrizhetjük, nevezetesen, hogy a torta közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán húzhassuk ki onnan).
A végén hagyjuk állni 5 percig a tepsiben, majd borítsuk egy dróthálóra és hagyjuk ott kihűlni addig, míg kézzel megfogható nem lesz. Szeleteljük fel, díszítsük kedvenc mézes krémünkkel, és melegen szolgáljuk fel.
Lahi receptje.