A tésztához:
- 2 × 4 tojásos piskótát sütünk
Szükséges még:
- 10 dkg cukor
- 1 rumaroma vagy 0,5 dl rum
- kb. 1,5 dl meleg víz
- 1 csomag vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
- darált dió
- mazsola
- 4-5 dl habtejszín
Az egyik piskótalapot összemorzsoljuk. A vizet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumaromát, vagy a rumot összekavarjuk, majd ráöntjük az összemorzsolt piskótára. Ha száraznak találjuk, lehet még egy kis cukros vizet hozzáönteni. A másik piskótalapot megkenjük lekvárral, majd rákenjük az a piskótás masszát. A felvert tejszínhabot a tetejére simítjuk. Darált dióval és mazsolával díszíthetjük a tetejét, de ez el is hagyható, aki nem szereti.
Kiss Imréné Magdi receptje.