Tészta:
- 6 tojás
- 4 dl kristálycukor
- 6 evőkanál víz
- 4 dl liszt
- 2 kávéskanál sütőpor
- 3 dl mák – nem kell darálni
Lapok:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál lágy méz
- 1 egész tojás
- 1 tojássárgája
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 3 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 37 dkg margarin
- 2 csomag vaníliás puding
- 7 dl tej
A tészta hozzávalóit – úgy mint a piskótát – megsütöm. A lapok hozzávalóit összegyúrom, és két lapban kisütöm. A krémhez a pudingot a tejben megfőzöm, és kihűtöm. A többi hozzávalókat jól kikavarom. Mikor kihűlt a puding, hozzákeverem a krémhez, és három részre osztom.
A következőképpen állítom össze: lap-krém-piskóta-krém-lap-krém-tetejére darabos diót szórok.
Egy kicsit időigényes, de nagyon finom. Jó étvágyat!
Fikó Attiláné receptje.