- 12 tojás
- 60 dkg porcukor
- 7 dkg + 2 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál ecet
- 3 dkg kakaó
- 3 dl tej
- 25 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
A tésztához 6 tojássárgáját 15 dkg porcukorral kikeverünk, hozzáadjuk a sütőporral elkevert 7 dkg lisztet, 1 evőkanál ecetet, 3 dkg kakaót, majd a 6 tojás fehérjét kemény habbá verve. Nagy tepsiben sütjük.
A krémhez 6 tojássárgáját, 2 evőkanál lisztet, 3 dl tejjel sűrűre főzünk, nagyon vigyázva nehogy csomós legyen. 25 dkg margarint 15 dkg porcukorral, 2 csomag vaníliás cukorral jól kikavarunk, majd az előzőleg elkészített és már kihűlt krémhez adjuk. A 6 tojásfehérjét 30 dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük. A piskótára rákenjük a krémet, a krémre pedig a habot.
Első látásra talán drágának tűnik a süti, de rendkívül finom. Vigyázni kell, hogy a hab a tetejére nagyon keményre főjön, mert tönkreteheti az összképet. (Az ízt nem.)
Kovácsné Tóth Tímea receptje.