- 2 tojás
- 1/2 teáskanál só
- 1 pohár forró víz
- 1 pohár kefir (175 g)
- 1 pohár finomliszt
- késhegynyi szódabikarbóna
- 1 evőkanál cukor
- 2-3 evőkanál olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
A mérce 200 ml, vagy a kefires pohár. Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a lisztet, és hozzáöntöttem a tojásos keveréket. Alaposan átkevertem csomómentesre, hozzáadagolva a többi hozzávalókat is. Az első palacsinta alá kentem egy kevés olajat a palacsintasütőre. Nem nagy lángon, 26 cm-es teflon serpenyőben sütöttem ki. 6 db nagy palacsinta lett belőle, 2 személy részére bőven elegendő. Tölthetjük ízlés szerint.
Légies, könnyed (apró lyukacskák képződnek benne sütéskor), puha, nagyon finom, a tejjel készültnél sokkal könnyedebb az íze, állaga. Vicuska konyhájában találtam a receptre.
A receptben a 175 g-os kefires pohárhoz van írva a többi hozzávaló. Ha nagyobb mércével dolgozunk, akkor a többi hozzávalót is ahhoz igazítsuk, és mindig a kijelölt mércével dolgozzunk!
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!