A tésztához:
- 25 dkg vaj
- 25 dkg liszt
- 4 közepes tojás
- 1 csipet só
- 25 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg magozott, ropogós cseresznye
- 2 evőkanál fahéjjal elkevert kristálycukor
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
- 15 dkg vaj
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 evőkanál olaj
A tepsit sütőpapírral kibéleljük (20 × 30 cm), rászórjuk a magozott cseresznyét, meghintjük fahéjas cukorral. A piskótához a tojásfehérjéket a sóval elkezdjük felverni, apránként adagoljuk hozzá a cukrot, jó keményre felverjük. Egyenként adjuk hozzá a tojássárgákat, majd tovább keverjük az olvasztott, de nem meleg vajjal, vaníliás cukorral. A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal könnyedén keverjük hozzá. Ráöntjük a cseresznyére, és 200°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 40 -45 percig). A kisült tésztát egy tálcára borítjuk, így felülre kerül a cseresznyés rész. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a vaníliás pudingport a cukorral, tejjel felfőzzük, kihűtjük, és a vajjal habosra keverjük. Rásimítjuk a kihűlt süteményre, és a csokoládéval bevonjuk. A csokoládét az olajjal mikróban olvasztjuk fel.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!