Tészta:
- 3 tojás
- 8 dkg cukor
- 9 dkg liszt
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál olaj
- 1 citrom leve
A tojássárgáját az olajjal, 2 kanál cukorral, a citrom levével és a vízzel habosra kikeverem. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verem, majd a két masszát óvatosan összekeverem. Hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és sütőpapíros sütőlapon 180°C-on megsütöm. Amikor kihűlt, az edény méretének megfelelően kettévágom, mert két lap kell a süteményhez.
Krém:
- 2 citrom vékony karikára vágva
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 10 dkg cukor
A süteményformát folpackkal kibélelem, a citromkarikákkal a formát kirakom. A pudingot a szokásos eljárással felfőzöm, majd még melegen az egyik felét ráöntöm a citromkarikákra. Erre teszek egy piskótalapot, amit korábban az edény méretéhez vágtam. A piskótalapra a puding másik felét öntöm, és erre ismét lapot teszek. Egy éjszakára a hűtőben hagyom. Másnap a formából kiborítom, a fóliát leveszem róla, és szeletelhetem. A citrom ízét a puding kellemesen átveszi.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!