Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 púpozott evőkanál liszt (lehet több is)
- 6 evőkanál víz
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál darálatlan mák
Krém:
- 7 dl tej
- 20 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10-15 dkg porcukor
Szükséges még:
- 6-7 db alma
- margarin a sütőpapír kikenéséhez
- fahéj és/vagy csokireszelék
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ezt 10 dkg margarinnal alaposan kikenjük – ne sajnáljuk a margarint, különben beleragad a sütink a tepsibe! A tojások sárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a mákkal, majd a cukros tojássárgájával és a habbal felváltva, óvatosan, fakanállal elegyítjük. A kikent sütőpapírt kirakjuk szeletelt almával, kevés őrölt fahéjjal meghintjük, a piskótamasszát rásimítjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk.
Míg sül a sütink, a krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat kikeverjük a porcukorral, majd a kettőt összekeverjük és jól kihabosítjuk. Az így elkészült krémet az almás felével felfelé fordított sütemény tetejére kenjük és megszórjuk kevés fahéjjal vagy csokireszelékkel.
Czine Zsuzsanna receptje.