Tészta:
- 30 dkg liszt
- 14 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- fél citrom leve és reszelt héja
- fél csomag vaníliás cukor
- kétharmad csomag sütőpor
- csipet só
Ízesítés:
- sárgabarackíz
Díszítés:
- 2 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- fél csomag vaníliás cukor
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot, és gyorsan összeállítjuk a tésztát. Közepes méretű tepsibe, sütőpapírra, egyenletesre sodorva elhelyezzük a tészta kétharmad részét, és megkenjük barackízzel. A tojásfehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Egyenletesen rákenjük a lekváros tésztára, majd a maradék tésztából rácsot rakunk rá. Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sárgára sütjük, majd hidegen felszeleteljük.