- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál cukor
- 1 evőkanál zsír
- 1 tojás
- 1 dkg szalalkáli
- 1 császárkörte aroma (én piros színű ételfestéket használtam helyette, ettől lesz rózsaszínű a tészta)
- 1-2 dl tej
Hozzávalók a krémhez:
- 20 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 6 dl tej
- 6 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 csomag vanília ízű pudingpor+6 dl tej
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. A tésztát három egyenlő részre osztjuk. Kivajazott, lisztezett sütő hátulján egyenként megsütjük a tésztát, 180 °C-on, 6-8 perc alatt. A tejbe bele tesszük a lisztet és sűrű péppé főzzük. Szoba hőmérsékletű margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a cukros margarint és jól összekeverjük (robotgép). Tészta lapokat sorban megkenjük a krémmel. Legfelül tészta lapnak kell lennie. Betesszük pihenni a hűtőbe, legalább egy éjszakára. Másnap meg szórjuk a sütemény tetejét porcukorral és már könnyen vágható lesz a tészta.
Tipp: Fontos, hogy tényleg csak másnap szórjuk meg a tetejét porcukorral, mivel a szalalkáli még dolgozik a tésztában, ezért a porcukor akkor ráázna. Meg ne is takarjuk le, mert akkor a tészta is elázik.
Tündi konyha receptje.
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!