Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 4 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál zsír
- 1 darab tojás
- 1 késhegynyi szalakáli
- 1 császárkörte aroma
- kicsi tej, hogy gyúrható legyen
Krém:
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk. Tepsi hátulján három lapot sütünk belőle.
6 evőkanál lisztet megfőzünk 6 dl tejjel, teszünk bele 3 vanília cukrot. Vagy pedig 1 és fél csomag vanília pudingot megfőzünk 6 dl tejben. Mikor kihűl ehhez hozzáadjuk a margarint, porcukrot. Az első lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a második lapot, megkenjük a maradék krémmel és befedjük a harmadik lappal.
A tetejét bevonhatjuk csokimázzal, vagy ha nem akarjuk bevonni az egészet, csorgathatunk rá olvasztott étcsokoládét. Egy éjszakát hagyjuk pihenni, utána szeleteljük.
Király Zsuzsi receptje.
Forrás: Közösségi receptek